"Lytt, del, delta og tenk nytt! Det gir gode, effektive løsninger. Jeg skriver om helse, samfunn og kommunikasjon." - Maria Gjerpe

"Lytt, del, delta og tenk nytt! Det gir gode, effektive løsninger. Jeg skriver om helse, samfunn og kommunikasjon." - Maria Gjerpe

fake rolex watches

Nytt skjema for registrering av sykdomsforløp hos NAFKAM

11

Skrevet den 8. mars, 2012 av mariasmetode

Del innlegget: TW FB

Det er nå kommet nye, enkle skjemaer for innregistrering av sykehistorier for ME-pasienter som har et spesielt forløp etter å ha deltatt ved Lightning Processkurs. Dette gjør at flere, også de som sliter med konsentrasjonen, kan skrive inn sin historie.

NAFKAM ønsker også å høre negative sykdomsforløp etter LP-kurs og har etter tett samarbeid gjort sine skjemaer enklere å fylle ut. Det er hva brukermedvirkning handler om! Det noen utgir for å være behandling for syke mennesker, eller som syke mennesker blir forledet til å tro er behandling, skal ikke gjøre syke mennesker sykere. Da jeg travet rundt i Gamle Rikshospitalets falmede korridorer som student, lærte jeg  «Først: ikke skade!» Det er et

overordent prinsipp og etisk leveregel for all pasientbehandling.

 

 

Å gjøre skjemaene enklere er viktig slik at alle, uansett hvordan evnen til å fylle ut skjemaene er, skulle klare å rapportere inn sin erfaring. Direkte kontakt med NAFKAM fra flere, i form av lange samtaler og flere mails med innspill har ført til endring av skjemaene. buy Pregabalin online usa

http://kirschelectricalservices.com/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http://kirschelectricalservices.com/about-us/ NAFKAM er et nasjonalt forskningssenter knyttet til Universitetet i Tromsø. De driver seriøs forskning blant annet på uforklarlige effekter av alternative behandlinger. Dersom sykdomsforløp etter bruk av alternativ behandling har utviklet seg eksepsjonelt godt eller dårlig samler NAFKAM historiene i  Register for eksepsjonelle sykdomsforløp, RESF.

Les mer om Register for eksepsjonelle sykdomsforløp, RESF.

order stromectol mastercard HAR DU ME, TATT LP-KURS OG BLITT MYE BEDRE ELLER VERRE?

Da kan du kontakte NAFKAM på
– telefon +47 77 64 66 50,
– på e-post resf@helsefak.uit.no,
– eller du kan gå til RESFs nettregistrering her.

Du vil da få et enkelt skjema tilsendt eller kunne få hjelp til å fylle ut. Det er hyggelige og vennlige mennesker som vil godt på den andre siden, så ikke nøl med å ta kontakt!

Alle som tidligere har fått tilsendt det gamle skjemaet, får automatisk nytt og forenklet tilsendt og behøver ikke gjlittøre noen ting.

Jeg håper at dere kan bruke kommentarfeltet til å hjelpe hverandre til å fylle ut skjemaer, dersom det er nødvendig!

 

RED: Det er kun de som har hatt et ekstraordinært forløp, enten blitt bedre eller verre som skal sende inn skjema. Jeg vet fra andre pasienter at NAFKAM også er interessert i å høre om den mentale utfordringen det er for mange å skulle håndtere det at en ikke ble frisk, som mange ble lovet. Flere utviklet tvangslignendetanker og -handlinger ved å gjøre «metoden» x

antall ganger pr dag. Til tross for at dette ikke regnes som en fysisk forverring, regner de visst nok dette som en forverring etter bruk av alternativ behandling.

OPPDATERT: Lightning Process er dømt i det engelske Forbrukerrådet. De forbys å knytte sykdomsnavn opp mot udokumenterbare påstander eller å komme med villedende reklame. Dette fordi det ikke foreligger dokumentasjon på at LP gjør folk friske eller friskere. Les mer om dette i posten Lightning Process forbys å komme med udokumenterbare påstander.

11 Responses to Nytt skjema for registrering av sykdomsforløp hos NAFKAM

 1. Måne says:

  Done!

  Takk Maria, for at du legger dette ut, det gjør det jo så mye enklere for oss. Takk også til de, det er vel i hvertfall deg, vil jeg tro? – som har gjort jobben for å få forenklede skjemaer. Gull verdt 🙂

 2. Annika Dørum says:

  Tusen takk for opplysning Maria, og nå fikk jeg endelig ut fingern!! Har fylt inn navn og nr og venter spent på svar/skjema. Linket til dette innlegget inne på facebookgruppa mi "Sammen om ME" og håper flere nå sender inn, det er så viktig!

 3. mariasmetode says:

  Flott at dere har delt!

  Ja, jeg har jobbet en god del inn mot NAFKAM over tid, men vet at andre har gjort det samme.

 4. Gratulerer med godt resultat! Dette er godt eksempel på at dialog fører frem når det er vilje til å være likeverdige parter.

  • mariasmetode says:

   Takk!

   Ja, ikke sant, Lisbeth?

   Når man er villig til å være likeverdige partnere skapes gode resultater nettopp fordi man er enige om premisser og mål!

   Som sagt: Kudos til NAFKAM som mener det de sier: De ønsker rapporter om eksepsjonelle sykdomsforløp etter alternativ behandling fra så mange som mulig.

 5. Pingback: Nytt og enklere skjema for registrering av LP-erfaringer fra NAFKAM « ~ME Nytt~

 6. Villblomsten says:

  Hei 🙂

  jeg har i dag linket til innlegget ditt

  i mitt innlegg

  og skrevet litt om det 🙂

  jeg håper det er ok for deg ?

  jeg ville iallefall si ifra 🙂

  + lagt inn link til denne siden i sidebaren på bloggen min

  ( håper det også er ok )

  God helg 🙂

 7. Jeg ser NAFKAM som et organ som skal sette søkelys på alternative metoder – og ønsker søkelys på eksepsjonelt gode sykdomshistorier..hvor hjelp til selvhjelp, og egne ressurser kan «vekkes til livet» – og et perspektiv på hva en selv kan bidra med i tilfriskningsprosessen.

 8. Pingback: » Har du lest “Alternative veier”?

 9. Pingback: Green Coffee Bean Purely Inspired

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

fake rolex watches