"Lytt, del, delta og tenk nytt! Det gir gode, effektive løsninger. Jeg skriver om helse, samfunn og kommunikasjon." - Maria Gjerpe

"Lytt, del, delta og tenk nytt! Det gir gode, effektive løsninger. Jeg skriver om helse, samfunn og kommunikasjon." - Maria Gjerpe

fake rolex watches

Rovfiskere

25

Skrevet den 26. juni, 2012 av mariasmetode

Del innlegget: TW FB

Vi som har vært syke en stund kjenner dem igjen. Når legen ikke finner svar på hvorfor kroppen

ikke funker som den skal, står alternative tilbydere parat til å hjelpe for en stor dose penger. De lover gull og grønne skoger for noe de ikke kan dokumentere. Fordi vi er desperate etter å bli friske, friskere, litt bedre, er vi et lett bytte for intrikate og finurlige løsninger solgt oss av vennlige mennesker som ofte bruker ord som «helhetlig», hva nå det er. De snakker hyggelig og vennlig, møter deg på en empatisk måte, noe som selvsagt er helsefremmende i seg selv. Er det verdt å betale tusenvis av kroner for dette i seg selv? Neppe.

click here to investigate Ta ansvar for egen helse
Kvinner ser ut til å oftere være preget av skyld og skam  og mantraet «ta ansvar for egen helse» enn menn.  Vi går mot en trend der vi til slutt skal skamme oss for all sykdom. Vi skal ta ansvar for å bli frisk fra alle lidelser: Spiste jeg litt for lite broccoli? Var det derfor jeg fikk leddgikt? Brystkreft? Er det slik, at jeg skal bare tenke annerledes, spise på den rette måten, innta et spesielt tilskudd – så, da, da blir kroppen bra igjen? I denne «ta ansvar for egen helse»-tunnelen, florerer artige tilbud av ulikt slag som skal hjelpe deg til å ta dette ansvaret. Tusen takk!

where can you buy furosemide Lightning Process, mirakeldråper og bortkastede penger
Selv om jeg altså er lege, har jeg forsøkt det meste for å bli frisk. For frisk, eller i alle fall friskere, vil jo alle bli. Ikke vil en ha det på seg at en ikke har «prøvd alt», heller, liksom. Jeg avsluttet alle disse terapiformene uten effekt. På denne bloggen har jeg skrevet om to av mine erfaringer. Den ene med kvantemedisin og «mirakeldråper».  Det verste jeg har utsatt meg selv for, var likevel Lightning Process (LP), som jeg har skrevet om i posten Marias Manual. Jeg har lenket til den flere ganger, nettopp fordi så mange ikke har turt å si at de slettes ikke ble friske. De har blitt fortalt av kursledere at om de fortsatt er syke etter kurset, er det de som gjør «prosessen» på feil måte. Catch-22. Gunnar Tjomlid har skrevet to poster om LP,  «Live Landmark og Lightning Process – penger, løgn, og livstruende bivirkninger» og En analyse av The Phil Parker Lightning Process Begge to svært gode og opplysende poster som anbefales!

ivermectin in düsseldorf kaufen ME, sier du? Spis sjokolade, drikk skummet melk og bli frisk!
Hva som nokså vanlig for slike alternative metoder, er å selge inn sitt produkt ved å bruke «sannhetsvitner» framfor forskning. Sjokoladen Xocai, for eksempel, har latt Anne uttale seg om de fantastiske virkningene: (Jeg legger ikke inn lenken, da det kanskje blir litt voldsomt å plutselig få så mye oppmerksomhet. Jeg velger heller å sitere.)

IPhoto: Maria Gjerpe. Fargefoto av sjokoladekrem

«Som ung småbarnsmor forandret livet seg brutalt i 1991 da jeg etter en halsbetennelse ble så syk at jeg lå til sengs ett år. Fikk diagnosen ME, kronisk utmattelsessyndrom, eller post virus syndrom som de da kalte det.

Har hatt små oppturer innimellom i årenes løp, men har alltid havnet til sengs igjen fordi jeg ble for ivrig. Har alltid elsket å gå turer i skog og mark, men i de bedre periodene har jeg måttet hvile i mange dager mellom hver tur. Musklene var helt ubrukelige, og jeg fikk feber.

Ble anbefalt helsesjokoladen i november 2009, og fra da av har det bare gått fremover. Har ikke hatt en eneste dag til sengs, og går faktisk tur flere ganger i uka. Kan nesten ikke tro det er sant.

Magen fungerer også helt suverent, etter å ha slitt med å komme på toalettet helt siden jeg var barn. Søthungeren er også borte, og jeg har nok gått ned noen kilo. Badevekt har jeg ikke etter at jeg hev den ut av huset for noen år siden, men jeg merker det på klærne.

Så nå smiler livet igjen, og jeg nyter tid med min kjære mann gjennom 32 år, mine to fantastiske døtre med samboere, og ikke minst mine 4 herlige barnebarn. Nå kan jeg gjøre ting jeg ikke orket da mine egne barn var små, og jeg har i tillegg fått mange gode nye

sjokoladevenner.

Takk for at jeg ble anbefalt denne fantastiske helsesjokoladen».

 


Jeg vet ikke om Anne selger sjokoladen selv, men i og med at hun har lagt ut telefonnummeret sitt på nettsiden, er det vel i alle fall noe som tyder på det. Xocai påstår i reklamen at den «hjelper mot» alt fra å styrke immuforsvaret til psoriasis. Det å «styrke immunforsvaret» er ofte en fin påstand fra den som vil selge sjuke folk juks og fanteri, nettopp fordi det er vanskelig å motbevise at immunforsvaret IKKE styrkes.

I Tidsskriftet for den Norske Legeforening kommer jeg av og til over artige saker. Andreas Skulberg jr foreslår for eksempel skummet melk mot «utmattelsessyndrom«. Han om det.
Alle som har en eller annen sykdom det ennå ikke finnes kur for, eller der det er dårlig behandlingsmuligheter, har blitt utsatt for «gode hjelpere». ME-pasienter er intet unntak, snarere tvert om.

Xobai helsesjokolade
I dag har Gunnar Tjomlid skrevet en oppsiktsvekkende og kritisk post om Xocai Helsesjokolade. Det er den samme sjokoladen som Anne føler at det «går framover» ved å spise. Det oppsiktvekkende er ikke at det avsløres humbug. Det vanvittige er at bloggere som er kritiske mot alt hva denne sjokoladen lover av fantastiske resultater blir møtt med direkte og indirekte trussler. Bloggerne ble kneblet og måtte til slutt fjerne sine poster. En hårreisende stygg historie jeg ikke trodde jeg skulle få høre! Postene som disse bloggerne skrev var saklige,  greie, men selvsagt kritiske og er nå lagt ut igjen på Gunnar Tjomlids egen blogg; «Xocai, en sunn sjokolade?» og «30 punkter du bør undersøke før du blir Xobaidistributør» Etterhvert har Xocai erobret et ganske stort marked ved å selge sine produkter gjennom «medlemmer» i noe som ligner pyramidesalg. Det er på sin plass at de møter saklig kritikk.

Velment, men nei takk!
Jeg forstår inderlig godt folk som vil meg og andre syke vel, som har forsøkt noe de synes de fikk en god effekt av og som derfor gjerne vil omvende meg, slik at jeg også skal prøve de miraklene de forsøkte. Velmenende tenkt, men, vet dere – jeg har forsøkt det aller meste.  Så, tusen takk for omtanke, flott at akkurat du følte deg bedre, men jeg takker nei. Jeg har tillit til at forskerne leter etter behandling som funker og svar på hva det er som gjør kroppen MIN syk.

25 Responses to Rovfiskere

 1. Kjempe godt skrevet, Maria 🙂 Både om den forferdelige sjokoladehistorien og om alle velmenende råd. Gjør som deg og venter på forskning!

 2. Maria says:

  Kunne ikke vært mer enig, og kan ikke sies for ofte! Har selv blitt fortalt sitat: "Men du må jo prøve alt!" Man føler seg som en latsabb som ikke vil bli frisk når man pent må takke nei, og si at, vet du: jeg tror ikke på det greiene der jeg, og venter til forskningen kommer med en løsning.

 3. Støvkorn says:

  Godt skrevet, og viktig å få belyst. Jeg kjenner meg igjen i beskrivelsen din, jeg føler at det er min skyld at jeg er syk og jeg vil prøve ALT for å bli frisk. Ventetiden er vel noe av det verste for pasienter, utålmodighet er en last :S

 4. Veldig bra at du tar dette opp!

  Det er utrolig hva vi blir fortalt at vi MÅ prøve. Er du syk, må du prøve ALT.

  Det er jeg ikke med på. Å prøve alt mulig "rart" krever faktisk en ekstra innsats, og den energien som skal til i alle disse forsøkene har jeg ikke. Jeg vil heller bruke den lille ekstra energien på å ta en ekstra klesvask, rydde på kjøkkenbenken eller lese for minstemann.

  Økonomi er jo et annet aspekt. Alle disse tingene vi MÅ forsøke, ja, for vi vil jo bli frisk, ikke sant? – de koster penger. Ofte mange penger. Jeg tror det er veldig mange med meg som ikke har de ekstra pengene etter å ha vært syk gjerne i mange år, og med ikke akkurat velvilje fra NAV sin side så er som regel ikke økonomien den beste i verden.

  Jeg ønsker RO. Og ønsker å bli frisk, på en ordentlig måte.

 5. Anne says:

  Så bra 🙂 Godt at du skrev dette blogginnlegget!!!

  🙂

 6. Lene says:

  Been there, done that….
  Ikke sjokoladen vel og merke for den koster jo skjorta og til og med jeg i min desperate leting etter mirakelmedisinen opp gjennom årene, synes jo at dette ble litt vel i overkant!!
  Frisk av å spise sjokolade…. Jadda!!

  Det er dyrt nok i seg selv å være kronisk syk, man har fått nedsatt inntekt og legebesøkene blir mange og med dertil mange resepter på ymse som om ikke annet skal virke symptomlindrene..
  Man skal være frisk for å være syk og helst være utstyrt med god økonomi. Noe som i de fleste tilfeller blir selvmotsigende.

 7. Pingback: Helt naturlig? « Dagens lille ME-glede

 8. Marianne Isaksen says:

  Hei!

  Takk for at du skriver blogg og belyser våre problem.

  Nettopp det at vi er villige til å forsøke alt for å bli frisk.

  Selv har jeg hatt ME i 12 år etter å ha hatt kyssesyke som voksen. Jeg lever nå greit med min ME så lenge jeg får styre hva jeg selv klarer å gjøre. Mange har mange sikkert gode råd. Heldigvis har de nå endelig sluttet med å mase på meg vedr LP…jeg nektet hardnakket på at det kunne være til hjelp for meg, og resultatet vet vi jo,

  Dessverre er det mange som ikke skjønner hvor vanskelig vi med ME har det, vi ser jo friske ut,i allefall de dagene vi går ut. De dagene vi ser syke ut er vi inne!

  Igjen takk for at du orker å blogge!! Gleder meg allerede til dit neste innlegg 🙂

 9. Jeg er skremt av historien om Sjokoladefolka (Xocai), men ellers må jeg få si at en må ikke skjære alle alternative ting over en kam og avfeie alt som latterlig. Noe kan ha noe for seg, som akupunktur og visse former for kostomlegging, og la intet mer være nevnt eller glemt.

  Men i tillegg til rådet / produktet ser jeg på sånne ting som om den som foreslår produktet tjener på det selv, og jeg er særdeles skeptisk til pyramidesalg.

  Denne sjokoladen har jeg blitt tilbudt, og det var selv uten bloggene selgerne prøvde å stoppe lett å se at dette var bare tull og tøys.

  Men at man prøver å true folk… Og her trodde de at de knep en fyr i å blogge i arbeidstida og prøvde dermed å blamere han for arbeidsgiver henge ut jobben hans. Og "Nei, det er ikke jeg, det er bare en under meg i pyramiden som gjør det, og jeg kan vel ikke noe for at han er sinna på deg. Men vi vet hvor du bor." Fritt sitert.

 10. bibbi says:

  Godt skrevet 🙂

  Har selv vært med og nærmest støvsuge helskostbutikkene, etter preparater som hjelper mot angst. Prøvd og forkastet.

 11. Hei. Mitt navn er Leif-Arne Syverstad, er selvstendig distributör og jobber med Xocai. Har lyst til å kommentere noen punkter i din blogg og pröve og skape en mer nyansert og reflektert innformasjon.

  Först går vi på produkt: Det finns mange forskningsrapporter som dokumenterer at RÅ KAKO er sunt. Om man er lege så regner jeg med at man feks. googler rå kakao, da kan man ha mye god og nyttig sengelektyre, men kan jo gi noen eksempler på linker :http://www.vasabladet.fi/story.aspx?linkID=46501 og legger til en som er en Metastudie av 4576 sjokoladestudier. http://www.wellnessguide.se/Nyheter/stor-studie-b….

  Som lege bör du også google Dr. Pedersen

  Xocai sin sjokolade er kaldpresset rå kakao – acaibär og alaskablåbär.

  Å gjöre reklame for at Xocai sin sjokolade kurerer noe som helst er feil måte å markedsföre Xocaiprodukter på. Men om man henviser til den seneste forskning om RÅ KAKAO og forteller hva Xocai sjokolade er laget av, så er det opp til hver og en å gjöre et valg om å bli kunde eller ikke. Desverre er det mange skolemedisinere som ikke holder seg oppdatert på dette feltet, men faktisk så blir det bedre og bedre… men det går tregt.

  Den seneste forskning viser at ubalansen mellom frie radikaler og antioksidanter er årsaken til mer enn 90% av alle plager/sykdommer.(microinflamasjoner)

  I all business finnes det seriöse og useriöse selskaper, seriöse og useriöse aktörer og der hvor mennesker er innblandet skjer det noen feil. MXI Corp. som er selskapet som står bak produktene Xocai, er seriöst, men selvsagt finnes det noen som markedsförer både produkt og konsept på en måte som gir grobunn for både skepsis og "undring". Dette skjer i alle bransjer, ikke noe spesiellt fenomen i Network Marketing.

  I all Business må man tjene penger. Network Marketing er ikke noe unntak. Det mange ikke forstår er at eneste forskjellen på tradisjonell business og Network Marketing er markedsföringskanalen man velger å bruke. Man tjener ikke penger på å verve noen i MXI Corp. (Xocai)man tjener penger på at vedkommende kjöper produkter, altså varehandel.

  Om du önsker en presentasjon så stiller jeg mer enn gjärne opp.

  Jeg önsker ikke å kommentere tidligere bloggere og innlegg og hva som er sagt og gjort, eller hva som er riktig og galt.
  Det jeg kan kommentere er at om trusler eller usannheter ligger til grunn, uansett hvem som er skyldig til hva, så er dette en uproff måte å debattere dette på. En medalje har alltid 2 sider. Det som er viktig er at bransjen og seriöse aktörer ikke skal bli skadelidende av useriös oppförsel.

  Til slutt önsker jeg å formiddle fölgende budskap.

  Spesiellt til DERE som venter på forskning, forskningen finns der, sörg bare for å ikke lytt blindt til skolemedisinerne!
  Lytt til de fremste forskerne og de seneste forskningsrapporter fra de mest seriöse miljöer innen dette fagområdet, istedet for å lytte til synsing fra skolemedisinere som har noen få timer i sin utdannelse om kosthold og ernäring.

  Jeg er på ingen måte ekspert på dette området, men jeg er såpass oppegående at jeg velger selv hvem og hva jeg tror på. Jeg jobbet flere år sammen med ernäringsekspert Björn Kjeldsen( ansvarlig for både det svenske og det norske skilandslaget vedr. dette temaet) det han sa og mente om temaet kosthold og ernäring for 15 år siden, viser seg nå å väre vitenskapelig bevist.

  Om det skulle dukke opp en eller annen anledning om debatt om dette temaet stiller jeg mer enn gjerne opp, uansett om det er leger – finansfolk eller media

  Mvh. Leif-Arne Syverstad

  • Stian says:

   "Den seneste forskning viser at ubalansen mellom frie radikaler og antioksidanter er årsaken til mer enn 90% av alle plager/sykdommer.(microinflamasjoner)"

   Kilde fra peer-reviewed journal på dette? F.eks noe fra Lancet?

  • MariasMetode says:

   Hei Leif-Arne,

   Til din informasjon, siden jeg ser du skriver på Facebook i natt at du tror du blir sensurert: Når du legger inn flere lenker, tror spamfilteret at det er spam i kommentarfeltet og holder kommentaren tilbake. Min blogg har åpent kommentarfelt.

   Så til din kommentar, som jeg velger å svare så kort jeg kan på, uten å gå inn i detaljer på det du skriver:

   1. Rå kakao er sikkert kjempesunt(selv om jeg er usikker på hva "sunt" betyr i denne sammenheng) – men dere setter reklamen opp slik at det ser ut som om produktet Xocai har alle mulige fine virkinger; alt fra å bygge opp immunforsvaret til å hjelpe mot depresjon og aldring. Selv om dette skulle gjelde for antioksidanter eller stoffer i kakaobønnen per se, er det ingen automatikk i at dette skal gjelde for et produkt som inneholder antiokidanter eller kakaobønner.

   2. Lenken du sendte meg: Her var det mye unøyaktigheter. Du sier at den ene er en metastudie med 4576 studier, men om du leser hva som står, er 4569 studier for for dårlige til å bli tatt med i oppsummeringen.

   5 av studiene viste den sammenheng mellom sjokolade og hjerte/karlidelser. Det er vist flere ganger at mørk sjokolade, dvs flavanoidet epicatechin i kakaobønnen, kan ha betennelsesdempende effekt. I tilegg _tror_ man at polyfenolene i kakaobønnene _kanskje_kan bidra til mindre bennedbryting. Dette er i tilfelle en kortvarig effekt og om en skal knaske sjokolade for å få noen klinisk effekt, så må en knaske store deler av dagen. Det det ikke står noe om i lenken du sendte meg, er at mer enn et moderat inntak av mørk sjokolade (6,7 g) vil føre til negativ effekt, utover overvekt.

   Så – den som vil ha kakaoeffekt kan kjøpe seg 85% kakaosjokolade på butikken og spise en rute eller to daglig. Jeg antar at det vil koste en brøkdel ifht Xocai koster. Etter hva jeg forstår anbefaler dere tre biter daglig, hver på 6 gram. Dette vil gi en kostnad på ca 900kr/mnd i sjokolade!

   3. Det finnes mange "Dr. Pedersen". Jeg foretrekker lenker inn til studier med sterkt design. Hva en enkeltlege mener, er ikke så interessant i denne sammenhengen, dessverre.

   4. Som sagt; at Xocai inneholder kakao, som kan ha positive helseeffekter for enkelte, dersom det blir tatt inn i små mengder, borger ikke for noen som helst bevis for effekt av selve produktet Xocai.

   Jeg går ikke videre inn på vurdering av sunnhetsgehalten av Xocai her, men anbefaler deg å ta en kikk på denne bloggposten:

   Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? som har gått grundigere til verks enn jeg gjør. Du kan eventuelt legge inn kommentar du har til analysen der. Går det bra?

   Du sier at du ikke vil kommentere tidligere blogger, trusler og usannheter. Du sier at trusler er en uproff måte å debattere på. Uproft? Fra en kommersiell aktør? Uproft er fornavnet. Å komme med trusler når man møter saklig kritikk, hører ingen steds hjemme og vil bli møt med stor motstand. Det er uhørt og horribelt og burde vært politianmeldt.

   Du kan lese om hele saken her: Xocai – en stygg historie om norsk sjokolademafia

   5. Jeg vet ikke hvor lenge du har fulgt bloggene til Gunnar Roland Tjomlid eller min blogg, men jeg lover deg; vi er begge opptatt av forskning og forskningsbasert kunnskap og vi vet hvordan vi skal vurdere studiers design og resultat.

   Det Xocai kan vise til, ser ikke ut til på noen måte å rettferdiggjøre hverken pris eller (indirekte) påståtte, fantastiske effekter.

   Dine uttalelser om å ikke lytte til "synsing" eller "stole blindt på" skolemedisinere blir litt merkelig, all den tid du selv ikke legger fram en eneste dokumentasjon på Xocais effekt.

   Jeg er så fri at jeg vil anbefale å lese posten 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør

   Om du vil møte til debatt er ikke jeg den rette personen å møte, men jeg antar at Gunnar Roland Tjomlid er klar for en utveksling eller to. Ta kontakt med ham!

   Hva JEG er opptatt av i denne posten, er alle som selger humbug og ventesupper til langtidssyke, lopper dem for de få pengene de har til rådighet – for drømmen om å bli friske. Vis oss god dokumentasjon på varemerket, medisinen, terapien – så kan vi snakke sammen.

   Jeg kan likevel forstå at enkelte gjerne vil "hjelpe" andre, om de selv har sett "lyset". Jeg synes da de som minsteinnsats skal sette seg inn i tilgjengelig info. Noe av den ligger i lenkene jeg har lagt til over.

   Jeg har ikke tenkt til å bruke mer tid på å debattere selve Xocai. Den debatten kan taes inne på en av lenkene jeg har lagt til i kommentarfeltet.

   EDIT: En interessant artikel fra Stavrum i Nettavisen om Xocai og selskapet bak kan leses om i Kamp mot sjokolademafiaen

   • Hei igjen.

    Bare en liten kommentar. Jeg henviser ikke bare til en lege, jeg henviser til hans egne forskningsresultater som da også er dokumentert i mengder av seriøse forskningsrapporter. Kan sjekke kansje skandinavias fremste ekspert på området professor i klinisk medisin Per Arne Øckerman fra Sverige. Kommer til å gjøre som Maria,jeg har heller ikke tid til å bruke mer tid å debattere Xocai i ulike net fora. Ha en fin dag Maria

    og takk for praten, kansje vi møtes IRL

    Mvh.

    Leif

  • Andreas says:

   Er du den samme Leif-Arne Syverstad som var med å drive pyramidenettstedet playroom4you ?http://no.wikipedia.org/wiki/Playroom4you

   Om så, forventer du at det er noen som ikke skal se deg, produktene og bransjen du forsvarer som noe annet enn pengegriske og menneskefiendtlige svindlere som lever av andres desperasjon og lidelse? Du er frekk nok til å forfekte et produkt hvis eneste grunn du er i tilknytning til er å skvise ut det dere klarer av blodpenger før man går videre til neste tilskudd. Du skulle skamme deg!

 12. mhj says:

  Heia Maria 😀

  Ja "ta ansvar for bi frisk-tunnelen" var ett passende og godt begrep. Det største hindret er det vi nå som enkeltindivider møter i systemet – og da snakker jeg om helsevesenet og NAV.

  Du snakker om skam i bloggposten. Den er nok likt fordelt på kjønnene vil jeg tro – en bare utrykker det ulikt, samt at beklageligvis så er selvmordsraten høyere for menn, så det taler kanskje for seg selv.

  Skal ikke begynne å henge ut leger her, men må da komme med en liten kommentar om at den naiviteten er borte og enkelte leger har da også "byttet side" og blitt overbevist av ulike terapi-former.

  Noe som briger meg over til: bra svar til kommentator og selger av "helse-sjokolade". For min del vil jeg nok inn å vurdere innholdsstoffene i produktene de selger..

  …er det rart ting tar tid! brukerstøtte kom med den kommentaren i går om hvorfor jeg gidder?

  Vel, eplet faller sjelden langt i fra stammen og det flyter fritt i blodet, så sånn e det bare…

  For min del går jeg nok under begrepet "ingen-liker-å-bli-lurt-kampanje"

  Uansett min kropp sørger nu for en fantastisk immunresponsreaksjon på sjokolade og taler vi jo ikke akkurat med positivt fortegn og jo mørkere/mer kakao jo verre er reaksjonen…..

  😉 jadajada – snakk om helseeffekt du!!

  😀 ha en flott dag Maria!

  PS! det er underlig over hvor likt språk eller ord og uttrykk en bruker. Så eller fikk det samme opplevelsen etter å ha lest JJ sin bok – eller før en kom seg på nett for lenge siden og tanker en ha er beskrevet…

 13. Mette says:

  Utrolig forbausende om sjokoladegreia ikke er en politisak – gjerne med assistanse fra psykiatrien?

  Jeg er også veldig enig om velmenende råd. Lightning Process o.l. er en tragedie.

  Men utsugeriet er jo ikke bare i alternativbransjen.

  Regner med "skolemedisinere" ikke vil slås i hartkorn med enkelte farmasiganter? Jeg ble selv trolig skadet av et legemiddel på åttitallet, der noen prøvde med rettssaker som ikke førte fram. I USA har nå nylig noen fått millionerstatninger, og klassesøksmål er visst på trappene. Men legemidlet (egentlig kreftmedisin) brukes fremdeles – mot kviser.

  Denne saken er vel i en litt annen kategori. Det sitter tydeligvis en syk person og skriver eposter på vegne av sjokoladeselgerne. Håper i hvert fall det ikke er en hel sjokolademafia…

  Men uansett – kvakksalvere fins i flere leire, deres "synder" gjelder ikke dermed alle, verken innen skolemedisin eller alternativene 🙂

 14. Maria DN says:

  Bra skrevet Maria 🙂 Jeg har vært syk noen år nå, og har til dags dato ikke prøvd noe alternativ medisin. Har et inntrykk av at enkelte tror jeg ikke VIL blir frisk, men det er bare det at jeg ikke vil bli lurt. Med naturvitenskapelig "oppdragelse" så er jeg veldig skeptisk til alle de "studiene" som brukes som "bevis" for allskens vidundermidler og -metoder.

  Jeg har heller ikke noe forhåpning om at skolemedisinen kommer med noen behandling for meg de nærmeste årene. Derfor velger jeg å ikke bruke penger og krefter på alternative behandlingsformer, men heller på ting som gir meg velvære og gode opplevelser. Det kan være alt fra fotpleie, frisør, en flaske god vin eller samvær med gode venner. Ofte så tenker jeg at "jeg er ikke frisk, men jeg har det bra allikevel".

 15. Pete says:

  Godt skrevet.

  At mennesker i ekstreme situasjoner uten adekvat hjelp kan bli "desperate", er lett å forstå. Derfra kan veien være kort til uverdige reiser hvor man på egenhånd "shopper" alskens rart. Ofte en tung farlig reise, en reise som ikke er å anbefale. Å kjøpe alternativt handler ikke om å ta ansvar for egen sykdom, selv om sjarlanter og  en "nyfrelst" omskolert journalist eller andre gjerne vil fortelle deg det. Man kan virkelig snu på det og si, at det å avstå fra det udokumenterte og absurde, ja det er å ta ansvar for egen helse.  

  Selv om den såkalte skolemedisinen foreløpig kommer til kort på enkelte områder, så er det mye god medisin og helse i å kjøre en konservativ linje på lag med skolemedisinen. Man bør tenke seg om både seks og syv ganger før man kaster seg over alternativ medisin, metoder eller treningsprogrammer som kryper under alle former for dokumentasjon og etikk men langt på vei gir seg ut for å være medisin. Man lemper til for å karre seg under den vitenskapelige lupen, men selger det gjerne inn som noe annet, snakker med flere tunger. Under tvil står det seg juridisk, men moralsk og etisk er mye av dette forkastelig og langt over streken.

  Det myteomspunnede og meget omdiskuterte Lightning process tilhører sistnevnte, og da tenker jeg spesielt på den mest fremtredende representanten. Det er ingen grenser for hva man kan finne på å si og skrive så lenge man kan selge et kurs. Det er en hallelujah-mentalitet kombinert med ekstrem kynisme, med skylapper uten  evne og vilje til nyansere eller forholde seg til virkeligheten. Lettvint, inkonsistent, presentert uten medisinsk fundament, men gjerne på det alle vet, at kropp og hode henger sammen. Dette skal liksom være noe nytt? Grandiose vrangforestillinger er i vinden, og noen og enhver i "alternativ-bransjen" bør orientere seg mer mot virkeligheten, mot moral og etikk.

  De anbefalte innlegg om LP bør leses. Ikke minst bør den som vurderer LP forhøre seg direkte med en kilde som har kjent dette på kroppen. En som har erfart hvor ekstremt destruktivt og farlig LP kan være. Veldig mange har erfart akkurat det motsatte av de såkalte solskinnshistoriene. Men da er det kursdeltagers egen feil? Det er veldig mye god medisin og optimalt ansvar for egen helse å avstå fra LP.

 16. Pingback: http://mariasmetode.no/2012/06/rovfiskere/ “Xocia Mafia” Adam Norway Green | Adam Paul Green

 17. Hege Katrine says:

  syns du har en flott blogg, å veldig lett å lese:)
  jeg har selv vert syk lenge og jeg er ikke mer enn 22 år gammel..
  alle prøver å si til meg at eg må ville selv å bli frisk å at eg må prøve ditt å datt. men lite forståelse fra andre når ting ikke fungerer. å værste av alt er den lille forståelsen å følelsen av å bli trudd på hos leger,sykehus å bekjente som en gang var venner..

  • Maria Gjerpe says:

   Som du sier, Hege Katrine, det verste av alt, for folk som har sykdommer som ikke synes utenpå, er å ikke bli trodd. Det medfører en stor ekstrabelastning for mange.

   Takk for at du delte din opplevelse.(Og takk for at du liker bloggen!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

fake rolex watches