buy cheap Pregabalin online "Lytt, del, delta og tenk nytt! Det gir gode, effektive løsninger. Jeg skriver om helse, samfunn og kommunikasjon." - Maria Gjerpe

purchase stromectol "Lytt, del, delta og tenk nytt! Det gir gode, effektive løsninger. Jeg skriver om helse, samfunn og kommunikasjon." - Maria Gjerpe

fake rolex watches

Headhuntet til Helsedirektoratet og portrett i Aftenposten

10

Skrevet den 17. januar, 2014 av mariasmetode

Del innlegget: TW FB

Siste dag i oktober rusler jeg rundt på en stor konferanse om helse og IT med 500 deltagere. Jeg har nyss holdt et foredrag selv. Jeg bumper inn på folk som vil slå av en prat. Jeg vet ikke at om kort tid vil jeg bli headhuntet, som det vel heter når man ikke søker på en stilling selv, men heller blir spurt om en vil jobbe med noe spesifikt. En av de jeg møter blir svært positivt overrasket da jeg svarer at jeg i grunn kunne tenke meg å jobbe i Helsedirektoratet med den offentlige helseportalen, HelseNorge.no, der de nye digitale innbyggertjenestene skal meisles ut for fremtidens borgere.

To uker senere får jeg en mail som er begynnelsen på et samtale. To uker etter det igjen har jeg skrevet under en kontrakt. Seniorrådgiver i Helsedirektoratet, står det. Fordi stillingen ikke er ferdigdefinert, blir det slik jeg liker det: Litt av hvert, så jeg får brukt ulike deler av meg. Jeg skal jobbe med rådgiving i forhold til utvikling av nye, digitale helsetjenester, jeg skal jobbe spesifikt med enkeltprosjekter og jeg skal jobbe med kommunikasjon, både intern og ekstern. Slik det ser ut nå. Jeg har foreløbig sagt ja til en deltidsstilling og jeg har foreløbig sagt ja til å gjøre dette i et halvår. EDIT: Det står i intervjuet at jeg sa ja til 50% stilling. Det tok ikke lang tid før jeg takket ja til 100% stilling i Helsedirektoratet, avdeling digitale innbyggertjenester, og det har jeg ikke angret på.

Mitt soleklare inntrykk hittil er at det jobber mange, svært dyktige, drivendes folk som har ambisjoner om å lage gode tjenester for innbyggerne. Følg blant annet med på «Min helse» og det som kommer til å skje der fremover.

I desember fikk jeg to (!) nøkkelkort og startet opp. I januar fikk jeg lungebetennelse og en treg start på det nye året. Nå gleder jeg meg til å ta fatt!

 Nokkelkort

 

Journalist i Aftenposten, Vibeke Borgersen, som tilfeldigvis tok kontakt rett før ansettelsen, var med meg og skrev samtidig et portrettintervju. Det sto på trykk i romjula. Fotograf Jan T Espedal og Heidi Skytterholm har tatt fotografiene. Intervjuet kan du lese ved å trykke på bildene.

Portrett_Aftenposten

 

Marias metode 2

 

Intervju side 3

 

Arbeidet i Helsedirektoratet er superspennende arbeide for meg. Tenk å få være med å forme fremtiden, dere! All den erfaringen og kunnskapen dere har delt med meg gjennom disse årene, kommer jeg til å ta med meg og bruke. Takk!

I artikkelen snakker jeg om Sentralen, Sparebanksstiftelsens hus i Øvre Slottsgate 3 og SoCentral, som driver med produksjon og spredning av samfunnsinnovasjon i samme bygg, sammen med mange andre samfunnsinnovatører og kulturprodusenter. Ta en tur innom. I dette huset skjer mye av det du vil se i fremtiden!

10 Responses to Headhuntet til Helsedirektoratet og portrett i Aftenposten

 1. Edith O. Strand says:

  GRTATULERER!!! 🙂

 2. everrest says:

  Hei Maria!

  Gratulerer med ny jobb! Dette høres spennende ut! Jeg er ikke i tvil om at du er rette dame på rett plass! Lykke til!

  • mariasmetode says:

   Takk for det!

   Vi får se hvordan dette blir etterhvert, hva jeg får brukt av meg selv og hva Helsedirektoratet kan bruke av meg og mine kvalifikasjoner. Spennende å hoppe på på denne måten!

 3. Lisbeth Kvam says:

  Gratulerer så mye med ny jobb!! Der gjorde helsedirektoratet et scoop! Masse lykke til. Klem fra Lisbeth

 4. Anne-Helene says:

  Gratulerer så mye, Maria!

  Dette høres helt supert ut. Tenk å få jobbet med akkurat det en er supergod på og kunne definere stillingen selv. Det du gjør er viktig og noe som kommer veldig mange mennesker til gode etterhvert.

  Lykke til!

  Jeg må nesten legge til Kos deg! for det tror jeg at du gjør. Også flott intervju med deg!

  • mariasmetode says:

   Takk, takk – det er og blir spennende og givende.

   (Jeg kan nok ikke definere stillingen selv, men skal være med på flere ulike prosjekter, og det liker jeg jo.)

 5. Lisa says:

  Gratulerer til deg, Maria. Og gratulerer til direktoratet som forsto at nettopp du med din erfaringsbakgrunn og fagkompetanse og pågangsmot er en de trenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

fake rolex watches