"Lytt, del, delta og tenk nytt! Det gir gode, effektive løsninger. Jeg skriver om helse, samfunn og kommunikasjon." - Maria Gjerpe

"Lytt, del, delta og tenk nytt! Det gir gode, effektive løsninger. Jeg skriver om helse, samfunn og kommunikasjon." - Maria Gjerpe

fake rolex watches

Nominert til Årets helseaktivist

7

Skrevet den 12. januar, 2014 av mariasmetode

Del innlegget: TW FB

Jeg vet ikke hvem som har nominert meg til Årets helseaktivist, men det kan jo være fra hvor som helst i verden? Om du vil vise din støtte, trykk på «endorse» i den lilla boksen på nominasjonssiden: Maria Gjerpe – nominert som Årets helseaktivist for MEandYou.

 

Skjermbilde 2014-01-12 kl. 22.43.54

I løpet av de 90 dagene det tok å samle inn nær 3 millioner kroner, var det nesten 5000 mennesker fra 49 ulike nasjoner som engasjerte seg med reelle handlinger fordi de mente at forskning og kunnskap om ME er viktig.

Handlingene alle disse tusen menneskene, du og du og du, gjorde, var med på å føre til at det i løpet av våren nå vil starte en klinisk studie på ulike steder i Norge. Det skal være 140 deltagere. 70 får medisinen Rituximab, 70 får «narremedisin».

Slik har det ikke alltid vært. Utfallet var langt fra gitt. I november 2012 avslo Forskningsrådet søknad om støtte til studien. Jeg bestemte samme dag at jeg ville sørge for at studien likevel skulle ble finansiert. Noe annet var utenkelig for meg. Etter 6 måneders intenst arbeide, ned til så mange detaljer det var mulig for meg å få til, lanserte jeg MEandYou. Ingen penger. Ingen ressurser. Bare en stålvilje og tro på at det var mulig – og at det var så viktig, for så mange. Jeg gikk gjennom så mange hindringer og tilbakeslag at jeg kunne skrevet en hel bok om alle «feil» jeg gjorde. Læringskurven var superbratt!

Sammen med Åsmund Seip filmet og lagde jeg en video som startet det hele, som skulle fortelle om hva dette var og hvorfor det var viktig. Erna Solberg, Laila Dåvøy og Ola Didrik Saugstad var med.

check this site out Skal man lede, skal man gå foran.
Jeg startet med å gå alene og jeg gikk raskt. Mange, mange andre fulgte med og gjorde erfaringen med MEandYou til en helt fantastisk reise. Noen få gjorde konkrete oppgaver, tusenvis løftet saken opp og frem, ut av de sosiale medier, ut på gatene, med fortvilelse og håp foran Stortinget, ut i avisene, til radioen og på hvert gatehjørne. Hele tippeligaen var heiagjeng og ga signerte t-skjorter, SjakkKonge Magnus Karlsen og Hans-Olav Lahlum støttet. Det var en stor folkemengde, satt i bevegelse gjennom den positive pulsen jeg hadde laget som rammer, og dere alle var med på å forme. Det var fantastisk for alle som var med – det er jeg veldig sikker på.

Den siste dagen av MEandYou, dag 89, kom Forskningsrådet med nyheten at de likevel ville være med på et spleiselag og bevilge penger til studien og gleden var stor!

buy furosemide online Nå er jeg altså nominert som Årets helseaktivist.
Jeg har visst det en stund. Lenge. Men jeg har kviet for å si noe om det fordi jeg har tenkt at det er nok om meg og hva jeg gjorde nå. Nå er det likevel kun få dager igjen, den 15 januar, før dommerne tar sin avgjørelse.

I dag tenkte jeg: Maria. Du har aldri gjort noe for at du selv skal komme i rampelyset for din egen del. Det har faktisk vært mer enn ubehagelig for deg, og du skulle gjerne ha sett at det var unødvendig. Det du har gjort, har du gjort, fordi du vil ha frem en SAK du mener er viktig for mange tusen syke og enda flere pårørende. Derfor, tenkte jeg – skal du skrive om denne nomineringen. Det er enda en måte å få verdenssamfunnet til å se mot behovet for mer forskning på ME.

Så, kjære venner. Til dere som vil at behovet for mer forskning skal vises frem. Til dere som vil vise andre mennesker at det er viktig, riktig og mulig å kjempe for syke – del gjerne lenken til denne posten eller til nominasjonen – og trykk «endorse» så dommerne ser at mange bryr seg om denne saken og den blir spredt verden rundt.

Jeg tror ikke på noen måte dette gjør at det blir en vinnersituasjon, men jeg tror at flere får vite om det. Kanskje vil det hjelpe andre til å tro på sin sak også?

Dette er det jeg har skrevet i raskt tempo om MEandYou og hva jeg gjorde der. Trykk på lenken og deretter trykk «Endorse» i den lilla boksen, om du ønsker det. Om du vil legge inn en begrunnelse, kan du gjøre det ved å trykke på den blå knappen etter du har fulgt lenken til nominasjonen. Takk!

1 ivermectin cream for humans  Maria Gjerpe – nominert til Årets Helseaktivist for arbeidet med MEandYou

Skjermbilde 2014-01-13 kl. 00.34.46

7 Responses to Nominert til Årets helseaktivist

 1. Dette var gledelig og viktig!
  Det er så absolutt på sin plass at du får anerkjennelse for det enorme arbeidet du har lagt ned for ME-syke!

 2. Det er på sin plass Maria – GRATULERER med nominasjonen.
  Og varmt takk for alt du har gjort og gjør for ME-syke!

 3. everrest says:

  Hei Maria!

  Gratulerer så mye med nominasjonen! Det er velfortjent! Håper du får prisen, ingen fortjener den bedre enn deg! Lykke til!

  • mariasmetode says:

   Tusen takk for lykkeønskinger:-)

   Tviler sterkt på at jeg vinner denne prisen, da den ikke er utsprunget fra et norsk initiativ (og slikt teller, vil jeg tro) – men tenkte at det var ok å vise frem for resten av helseaktivist-verden at mange bryr seg om forskning og kunnskap om ME.

   På 3.5 døgn er det faktisk hele 391 som har valgt å trykke på den lilla boksen i lenken og fylle ut slik en «endorsement» som du ser:

   Stem på Maria Gjerpe som Årets Helseaktivist

   Ingen har skrevet noe om årsaker til hvorfor de vil «endorse» meg og arbeidet jeg har gjort, som man kan gjøre nederst på høyre side i blå boks om man vil. Jeg kan godt forstå at det er for krevende. Ikke så lett å skrive engelsk – og i alle fall ikke med en konsentrasjon som ikke er helt optimal!

 4. Robert says:

  I’m a new visitor to your blog and found you trguohh others I read. People do come out of the woodwork…especially for giveaways. I will certainly understand if I don’t make it onto your side bar for the swap. That won’t stop me from visiting your blog now that I have you marked as a favorite.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

fake rolex watches